Er wordt gezwommen in de Oude Rijn.

 

Let op: indien het water kouder is dan 16 graden, is het zwemmen met wetsuit conform de NTB reglementen verplicht!

 

Er wordt gezwommen in de Oude Rijn. Vanaf het ponton gaat iedereen eerst te water. Als iedereen achter de lijn ligt zal het startschot worden gegeven. Ga na de start zo snel mogelijk naar links, en blijf tijdens het zwemmen links van de boeien. Na het zwemmen verlaat je bij de boothelling aan de Noorzijde het water, en loop je naar de wisselzone.

 

Je krijgt een badmuts van de organisatie. Je bent verplicht deze te dragen. Je mag de badmuts houden. Het dragen van een wetsuit is toegestaan afhankelijk van de watertemperatuur (zie NTB reglement).

 

De vrijdag voor de wedstrijd zal de temperatuur op de website gepubliceerd worden. Als er niet met een wetsuit mag worden gezwommen, dan zijn compressiekousen/tubes tijdens het zwemmen ook verboden.

 

Voor alle afstanden zal één ronde (heen en terug) gezwommen worden.

Bij de 1/16 triathlon zwem je 250 meter.

Bij de 1/8 triathlon zwem je 500 meter.

Bij de 1/4 triathlon zwem je 1000 meter.

 

Kijk hier voor een kaartje van het zwemparcours met de verschillende keerpunten voor de afstanden.

 

Wetsuits huren

Er is een mogelijkheid om wetsuits te huren. Zwemmen en Zo zal aanwezig zijn met een kraampje. De huurkosten bedragen € 35,00. Er wordt een borg gevraagd van € 100,00 en een kopie van je legitimatiebewijs. Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06 - 547 70 807.

Om de reservering definitief te maken krijg je een orderbevestiging voor de verhuur. Zodra je de € 35,- huur (niet het bedrag van de borg) hebt overgemaakt hebt is de verhuur definitief en is er een pak voor je gereserveerd.

De borg dien je contant bij in te leveren samen met een kopie van je legitimatiebewijs, indien je het wetsuit afhaalt bij het kraampje. Deze krijg je weer terug zodra je het pak hebt ingeleverd.