Op Zaterdag 26 augustus 2017 organiseert de TTB de Najaarstriathlon van Bodegraven. 

 

 

Kijk hier voor de uitslagen

 

Met of zonder wetsuit.  

De watertemperatuur is rond de 22 graden. Dat is de grens waarop er wel of niet met wetsuit gezwommen mag worden. Op de wedstrijddag zal de temperatuur nogmaals worden gemeten en hoor je of zwemmen met een wetsuit is toegestaan. 

 

FUSION Triathloncircuit

Een nieuwe naam voor velen, FUSION Triathloncircuit. In de afgelopen 3 jaar hebben jullie dit regionale circuit leren kennen als het Duursport.nl Triathloncircuit. Bij dit circuit maken de wedstrijden in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Bodegraven en Alphen samen een totaalstand op. Je doet al mee als je aan 3 van de 4 wedstrijden deelneemt.

Helaas heeft Duursport.nl te kennen gegeven te stoppen met de samenwerking. Erg jammer natuurlijk, maar we willen hen wel hartelijk danken voor de inzet in de afgelopen jaren! Met FUSION hebben we nu een nieuwe partner gevonden. FUSION is een kledingmerk dat zich met name richt op triathlon, fietsen en hardlopen. De kleding wordt op verschillende plekken verkocht en de grootste winkel zit ook bij ons in de regio, in Den Haag namelijk. Mocht je geen zin hebben om naar Den Haag af te reizen, dan kun je ook rustig wachten tot je bij een van onze wedstrijden bent, daar zal FUSION uiteraard aanwezig zijn met een mooie stand.

Wil je meer informatie over dit circuit? Kijk dan eens op onze Facebookpagina. Via deze pagina zullen we vanuit het circuit de communicatie onderhouden. Nu staat er nog niet zoveel op, maar dat komt vanzelf goed in de komende weken!

 
De Wedstrijd

Deelname aan de triathlon is voor alle leeftijden mogelijk. De triathlon heeft een sterk recreatief karakter om iedereen kennis te kunnen laten maken met de triathlon sport.

We hopen op deze manier niet alleen een leuke wedstrijd voor plaatselijke en regionale (wedstrrijd) triatleten te organiseren.

Kijk voor de wedstrijd eens naar de samenvatting van het wedstrijd reglement van de NTB

Deelname is op eigen risico.

Per 2017 zijn er nieuwe regels t.a.v. het stayeren. Deze vind je hier. Neem daar goed notitie van zodat je op de hoogte bent. Voorkom diskwalificatie.

 

AFSTANDEN

Bij de najaarstriathlon heb je keuze uit drie afstanden.

  Zwemmen Fietsen Lopen
Mini-triathlon 250 mtr 10 km 2,5 km
Achtste triathlon 500 mtr 20 km 5 km
Kwart triathlon 1000 mtr 40 km 10 km

 

Inschrijven

Kan vanaf zondag 1 januari 2017 tot zaterdag 12 augustus 2017 via NTB inschijvingen. Kijk ook onder het menu bij Inschrijven voor meer informatie.

 
Tijdmeting

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps chip concept. Indien u in bezit bent van een gele of groene chip dient u bij de  voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer u geen nummer heeft opgegeven  ontvangt u op de wedstrijddag een groene chip. Waar €6,-- voor inrekening is gebracht.  Deze chip is dan uw eigendom en u kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met  Mylaps wordt gewerkt. De chip moet met het bijbehorende bandje om de enkel worden bevestigd. Zie ook bij Inschrijven.

 
Start en finish. 

Bij Zwembad de Kuil. kijk hier hoe je bij het zwembad kunt komen.

 

Parcourstekening

Een overzicht van de situatie rond het zwembad, het fiets- en loopparcours vind je hier.

 
Parkeren

Bij zwembad de Kuil is op de wedstrijddag geen parkeergelegenheid. Aan de Sportlaan, op nog geen 100 mtr. van het zwembad, ligt een grote parkeerplaats waar je gebruik van kunt maken.

 
Aanmelden

Iedereen (ongeacht je startserie) wordt geacht zich tussen 7:30 u. en 8:45 u. te melden bij het inschrijfbureau bij zwembad "De Kuil". Als je hebt ingeschreven met een NTB licentie nummer: neem je NTB licentie met foto mee anders zijn wij genoodzaakt een daglicentie in rekening te brengen. Overige deelnemers nemen een geldig legitimatiebewijs mee.

Bij het inschrijfbureau ontvangt je een startnummer, verdere benodigdheden en eventuele laatste informatie.

Deelnemers ontvangen 1 startnummer. Deze moet je achterop dragen bij het fietsen en voorop bij het lopen. Een startnummerband of elastiek is dus wel handig. Hier moet je zelf voor zorgen. Voor 9:00 uur moet de fiets in de wisselzone staan.

 
Programma

07:30 – 08:45 uur   Iedereen (ongeacht je startserie) aanmelden bij het inschrijfbureau. 

Voor 09:00 uur        Voor 9:00 uur moet de fiets in de wisselzone staan. 

09:00 uur                Start 1/16 (mini) triathlon 

09:15 uur                Start 1/4 triathlon 

09:45 uur                Prijsuitreiking 1/16 triathlon 

09:55 uur                Start 1e serie 1/8 triathlon 

10:25 uur                Start 2e serie 1/8 triathlon 

11:45 uur                 Prijsuitreiking 1/8 en 1/4 triathlon

  

Wisselzone

Er is 1 ingang en dit is tevens de uitgang bij de wisselzone. Het is alleen toegankelijk voor deelnemers en alleen op vertoon van je startnummer.Er is 1 ingang en dit is tevens de uitgang bij de wisselzone. Het is alleen toegankelijk voor deelnemers en alleen op vertoon van je startnummer.Na de wedstrijd krijg je alleen je fiets mee als je startnummer overeen komt met het nummer dat op je fiets zit. Je kunt niet uitchecken zolang de andere series nog aan het wisselen zijn.

 

In de wisselzone zijn verschillende looproutes, afhankelijk van in welk deel je fiets staat. We hebben de fietsenrekken ingedeeld in zone A en zone B.

De essentie is dat je steeds in dezelfde richting door Zone A dan wel Zone B loopt, en dat je ook steeds in dezelfde richting door het middendeel van de wisselzone loopt.

Staat je fiets in zone A, dan is de route als in onderstaande plattegrond:

 


Je loopt uit het zwembad naar je fiets (groene pijlen). Je fiets staat in de wisselzone aan je rechterhand. Je loopt daarna direct met de fiets aan de hand naar de start van het fietsparcours aan de Sportlaan. Na het fietsen stap je af bij de balk, en loopt met de fiets aan de hand (oranje pijlen) langs zone B naar zone A. Je hangt je fiets op, loopt in dezelfde richting door (paarse pijlen), en slaat 2 keer linksaf om de wisselzone aan de andere kant weer te verlaten naar het loopparcours. Je loopt dus steeds in dezelfde richting door Zone A.

 

Staat je fiets in zone B, dan is de route als in onderstaande plattegrond:


Je loopt uit het zwembad naar je fiets (groene pijlen). Je fiets staat in de wisselzone aan je linkerhand, maar je loopt er eerst langs om er van de andere kant naar binnen te gaan. Je loopt daarna met de fiets aan de hand in dezelfde richting door (oranje pijlen), slaat 2 keer linksaf om naar de start van het fietsparcours aan de Sportlaan te gaan. Na het fietsen stap je af bij de balk, en loopt met de fiets aan de hand (paarse pijlen) direct naar zone B (rechtsaf). Je hangt je fiets op, loopt in dezelfde richting door (paarse pijlen), om de wisselzone aan de andere kant weer te verlaten naar het loopparcours. Je loopt dus steeds in dezelfde richting door Zone B.

 

Informatie zwemmen, fietsen en lopen

Info over het zwemmen.

Info over het fietsen.

Info over het lopen.

 
Strafbox

Als je betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Je moet je dan in de strafbox aan het eind van het fietsparcours (zie parcours tekenign) melden om een tijdstraf uit te zitten. Vergeet je je te melden in de strafbox? Dan ben je verder van huis, want dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Bij binnenkomst in de strafbox moet je van je fiets afstappen en melden hoeveel kaarten je hebt gekregen, en van welke kleur deze waren.

Een tijdstraf voor stayeren (blauwe kaart) is namelijk langer dan een tijdstraf voor bijvoorbeeld blokkeren (gele kaart).

De tijdstraffen voor stayeren bedragen 1 minuut op een Achtste / Sprint, en 2 minuten op een Kwart triathlon.

De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren bedragen 10 seconden op een Achtste/Sprint, en 15 seconden op een Kwart triathlon.

Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, en dat betekent ook: niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet.

Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je uit de uitslag geschrapt. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten binnen één wedstrijd hebt getoond gekregen.

 

Prijzen

Er zijn bekers voor de volgende prijswinnaars:

De 1/16 afstand: de eerste drie meisjes en de eerste drie jongens in de leeftijd tot 14 jaar

De 1/8 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

De 1/4 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

Prijsuitrijking van het FUSION Triathloncircuit is tijdens de triathlon in Alphen.

 
Prijsuitreiking

1/16 om +/- 9:45 uur

Prijsuitreiking 1/8 en 1/4 om +/- 11:45 uur

 
Na de wedstrijd / uitchecken 

Je kunt niet uitchecken terwijl de andere series nog aan het wisselen zijn. Als je de wisselzone verlaat met je fiets, laat je het startnummer zien aan de vrijwilliger die daar staat zodat deze het startnummer kan vergelijken met het nummer dat je op je fiets hebt aangebracht.

 
Kleedruimte – Douche - Toiletten

Je kunt geen gebruik maken van de kleedruimtes, WC en/of de douches in het zwembadgebouw. Het zwembadgebouw is niet toegankelijk voor of tijdens de wedstrijd. Wel is het clubhuis van BZ&PC beschikbaar, dit ligt naast het zwembadgebouw en tevens naast de wisselzone. Hier kun je ook gebruik maken van de toiletten. De organisatie is niet verantwoordelijk bij vermissing of diefstal van persoonlijke eigendommen.

 
Vrijwilligers

Het is natuurlijk niet mogelijk een triathlon te organiseren zonder de hulp van vrijwilligers. In totaal zijn er zo'n zestig mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Waardeer onze vrijwilligers. Zij staan er om voor jou een leuke wedstrijd mogelijk te maken!! Doe je zelf niet mee maar vind je het wel leuk om er bij te zijn en een bijdrage te leveren aan de organisatie. Meld je aan door ons een mailtje te sturen.

Bij het Start/Finish gebied en op het fietsparcours zijn mensen van het Rode Kruis aanwezig om eventueel EHBO te verlenen.

 

Alle informatie kun je ook terug vinden in het programmaboekje.