In de wisselzone (zie voor de looproute in de wisselzone het hoofdstuk ‘Wedstrijdinformatie wisselzone’) loop je naar je fiets, en doe je eerst je fietshelm op en maakt deze goed vast voordat je met je fiets gaat lopen.

Zorg dat je het startnummer op je rug draagt tijdens het fietsen. Je loopt met de fiets aan de hand naar het begin van het fietsparcours op  de Noordzijde, pas na de balk mag je opstappen.

Het fietsen gebeurt op de openbare weg en niet op het fietspad. Het fietsparcours is daarvoor afgesloten voor  het doorgaande verkeer. Toch kunnen er nog auto’s rijden van b.v.  aanwonenden, houd hier altijd  rekening mee!

 

Stayeren is bij het fietsen niet toegestaan. Houd altijd een afstand  van 10 meter tot je voorganger. Hierop wordt door de jury gecontroleerd.

Let op. De regels voor stayeren zijn aangepast en er is een "strafbox ingevoerd". Deze regels gelden in alle wedstrijden in Nederland.

Meer informatie over de nieuwe regels vind je hier.

 

 

Het parcours is een heen-en-weer parcours op de Noorzijde, met 2 keerpunten. Er is een keerpunt in westelijke richting, bij Bodegraven, bij de rotonde bij de Broekvelderbrug. Het tweede keerpunt is in oostelijke richting, vlak voor Nieuwerbrug. Eén ronde houdt in: eerst naar rechts naar Nieuwerbrug, dan naar Bodegraven, en weer terug tot de wisselzone.

Bij de 1/16 ga je echter meteen naar links. Deelnemers van de 1/16 fietsen 1,5 ronde: eerst naar het keerpunt in Bodegraven, terug, en dan nog één volle ronde. Bij de 1/8 bestaat het fietsen uit drie rondes en bij de 1/4 uit zes rondes.

Kaartje fietsparcours.

 

Let op!

Je bent gewoon verkeersdeelnemer. Houd rechts en volg de instructies van de verkeersregelaars en vrijwilligers altijd op.

Als je klaar bent met fietsen stap je af voor de balk en loop je met de fiets naar de wisselzone. Je maakt je helm pas los als je fiets weer op zijn plek hangt. Zie voor de looproute in de wisselzone het hoofdstuk ‘Wedstrijdinformatie wisselzone’.