Let op. De regels voor stayeren zijn aangepast en er is een "strafbox ingevoerd". Deze regels gelden in alle wedstrijden in Nederland.

Meer informatie over de nieuwe regels vind je hier.

Wat is stayeren. Wat mag wel en wat niet? Zie punt 5.5. (pagina 30) van het wedstrijdreglement van de NTB

 

In de wisselzone loop je naar je fiets, en doe je eerst je fietshelm op en maakt deze goed vast voordat je met je fiets gaat lopen.

Zorg dat je het startnummer op je rug draagt tijdens het fietsen.

Je loopt daarna in dezelfde richting door. Bij de wissel naar het fietsen loopt iedereen in één richting door de wisselzone.  Je loopt met de fiets aan de hand naar het begin van het fietsparcours, pas na de balk mag je opstappen.

Het fietsen gebeurt op de openbare weg en niet op het fietspad. Het fietsparcours is daarvoor afgesloten voor  het doorgaande verkeer. Toch kunnen er nog auto’s rijden van b.v. aanwonenden, houd hier altijd  rekening mee!  

Stayeren is bij het fietsen niet toegestaan. Houd altijd een afstand  van 12 meter tot je voorganger (zie ook de NTB regels).  Hierop wordt door de jury gecontroleerd. Er is een keerpunt vlak voor Nieuwerbrug. Het keerpunt in  Bodegraven voor de rotonde  aan de Noordzijde.

 

Kijk hier voor de tekening voor de tekening van het fietsparcours

 

Aantal rondes dat je fietst:

1/16 :

1/8   :

1/4   :

 

Let op! Je bent gewoon verkeersdeelnemer. Houd rechts en volg de instructies van de verkeersregelaars en vrijwilligers altijd op.

 

Als je klaar bent met fietsen stap je af voor de balk en loop je met de fiets naar de wisselzone. Je maakt je helm pas los als je fiets weer op zijn plek hangt. Ook bij deze wissel loopt iedereen in één richting. Dan begin je aan het lopen.