Op Zaterdag 27 augustus 2016 organiseert de TTB de Najaarstriathlon van Bodegraven

 

De Wedstrijd

Ook dit jaar zal een kwart triathlon onderdeel uitmaken van het programma.

De wedstrijd maakt dit jaar weer deel uit van het duursport.nl triathloncircuit (DTC). dit samen met de triathlon in noordwijkerhout, leiderdorp en Alphen aan den Rijn.

meer informatie hierover op de website van Duursport.nl triathlon Circuit.

 

Deelname aan de triathlon is voor alle leeftijden mogelijk. De triathlon heeft een sterk recreatief karakter om iedereen kennis te kunnen laten maken met de triathlon sport.

We hopen op deze manier niet alleen een leuke wedstrijd voor plaatselijke en regionale (wedstrrijd) triatleten te organiseren. Ook sporters die in één discipline kwaliteiten hebben en die in teamverband mee willen doen, geven we graag de gelegenheid een sportieve prestatie neer te zetten.  Deelname geschiedt op eigen risico.

Kijk voor de wedstrijd eens naar de samenvatting van het wedstrijd reglement van de NTB

Deelname is op eigen risico.

 

AFSTANDEN

Bij de najaarstriathlon heb je keuze uit drie afstanden.

  Zwemmen Fietsen Lopen
Mini-triathlon 250 mtr 10 km 2,5 km
Achtste triathlon* 500 mtr 20 km 5 km
Kwart triathlon* 1000 mtr 40 km 10 km

* De achtste en de kwart triathlon kunnen ook door trio's worden gedaan.

Inschrijven

Kan vanaf vrijdag 1 januari 2016 tot zaterdag 13 augustus 2016 via NTB inschijvingen. Kijk ook onder het menu bij Inschrijven voor meer informatie.

Tijdregistratie

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps  chip concept. Indien u in bezit bent van een gele of groene chip dient u bij de  voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer u geen nummer heeft opgegeven  ontvangt u op de wedstrijddag een groene chip. Waar €5,-- voor inrekening is gebracht.  Deze chip is dan uw eigendom en u kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met  Mylaps wordt gewerkt. Zie ook bij Inschrijven.

Start en finish. 

Bij Zwembad de Kuil. kijk hier hoe je bij het zwembad kunt komen.

Parkeren

Bij zwembad de Kuil is beperkte parkeergelegenheid. Aan de Sportlaan, op nog geen 100 mtr. van het zwembad, ligt een grote parkeerplaats waar je gebruik van kunt maken.

Aanmelden

Iedereen (ongeacht je startserie) wordt geacht zich tussen 7:30 u. en 8:45 u. te melden bij het inschrijfbureau bij zwembad "De Kuil". Als je hebt ingeschreven met een NTB licentie nummer: neem je NTB pasje met foto mee anders zijn wij genoodzaakt een daglicentie in rekening te brengen. Overige deelnemers nemen een geldig legitimatiebewijs mee.

Bij het inschrijfbureau ontvangt je een startnummer, verdere benodigdheden en eventuele laatste informatie.

Deelnemers ontvangen 1 startnummer. Deze moet je achterop dragen bij het fietsen en voorop bij het lopen. Een startnummerband of elastiek is dus wel handig. Hier moet je zelf voor zorgen. Voor 9:00 uur moet de fiets in de wisselzone staan.

Starttijden / Series

(onder voorbehoud): 09:00 uur Start 1/16 (mini) triathlon 09:15 uur Start 1e serie 1/4 triathlon 09:55 uur Start 1e serie 1/8 triathlon 10:20 uur start 2e serie 1/8 triathlon

 

Parcourstekeningen

- Toaal overzicht

- Details keerpunten

- Overzicht zwembad

- Details zwembad, wisselzone en finish gebied

Wisselzone

Na het zwemmen ga je naar de wisselzone. Hier zet je je fietshelm op. Denk aan je startnummer! Vervolgens loop je met je fiets naar de finishboog, waar je opstapt om te gaan fietsen.

Wisselpunt Trio's

De fietser wacht buiten de ingang van de wisselzone op de zwemmer. De fietser loopt als hij terug komt van het fietsen naar de uitgang van de wisselzone waar de loper buiten de wisselzone wacht. Zwemmer en loper komen dus niet in de wisselzone.

Prijzen

Er zijn medailles voor de volgende prijswinnaars:

De 1/16 afstand: de eerste drie meisjes en de eerste drie jongens in de leeftijd tot 14 jaar

De 1/8 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

De 1/4 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

Voor de trio's zijn geen prijzen beschikbaar.

Voor de winnaars van het regiocircuit zijn geldprijzenbeschikbaar. Zie de website van Duursport.nl triathlon Circuit.

Prijsuitreiking

1/16 om +/- 9:45 uur

Prijsuitreiking 1/8 en 1/4 om +/- 11:45 uur

Na de wedstrijd / uitchecken 

Je kunt niet uitchecken terwijl de andere series nog aan het wisselen zijn. Als je de wisselzone verlaat met je fiets, laat je het startnummer zien aan de vrijwilliger die daar staat zodat deze het startnummer kan vergelijken met het nummer dat je op je fiets hebt aangebracht.

Overige

Atleten hebben alleen toegang tot het zwembad gebouw via de ingang aan de zijkant! Hier zijn douches en toiletten. Ook bij het buitenbad is een douche en zijn toiletten. De organisatie is niet verantwoordelijk bij vermissing of diefstal van persoonlijke eigendommen.

Vrijwilligers

Het is natuurlijk niet mogelijk een triathlon te organiseren zonder de hulp van vrijwilligers. In totaal zijn er zo'n zestig mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Waardeer onze vrijwilligers. Zij staan er om voor jou een leuke wedstrijd mogelijk te maken!! Doe je zelf niet mee maar vind je het wel leuk om er bij te zijn en een bijdrage te leveren aan de organisatie. Meld je aan door ons een mailtje te sturen.