Zondag 14 juli is de Bodegraafse Sven Strijk Nederlands Kampioen geworden op de middenafstand, ofwel halve triathlon. Hij deed dit in Klazienaveen, waar hij ook zijn eerste halve triathlon ooit won. De kampioenstitel is een mooie bekroning op dit al succesvolle seizoen met overwinningen in Nieuwkoop en Amsterdam op deze afstand.

Alle toppers aan de start
Aan de start in Klazienaveen had zich de volledige Nederlandse triathlon top op de halve triathlon verzameld, om de strijd om het Nederlands kampioenschap over 1900 m zwemmen, 93 km fietsen en 21 km hardlopen aan te gaan. Met een groep van 7 man kwam Strijk het water uit, en deze mannen begonnen kort na elkaar aan het fietsonderdeel. Een onderdeel dat wat turbulent verliep, want er werden verschillende penalty’s uitgedeeld voor stayeren. Strijk laat weten tijdens het fietsen bewust goed op zijn afstand te hebben gelet, ondanks dat hij daardoor het groepje moest laten gaan. Hij wist tijdens de race dat er kaarten uitgedeeld waren maar niet hoeveel of aan wie. Bij de wissel bleek echter dat, door de tijdstraffen die de andere atleten opgelegd hadden gekregen en een goede wissel, de Bodegraafse atleet als eerste aan het loop onderdeel kon beginnen. Het tempo kon hij goed hoog houden, waardoor Sven zijn concurrenten op het NK achter zich kon houden, en finishte in een tijd van 3:55:01. Alleen de Duitser Jan Stratmann kwam nog voorbij, maar die kon vanwege zijn nationaliteit niet meedingen naar de titel.

Na 20 jaar triathlon is het eindelijk gelukt!
Strijk is enorm blij met zijn overwinning: “Na 20 jaar triathlon is het eindelijk gelukt Nederlands Kampioen te worden!” De afgelopen twee jaar is de atleet heel gericht aan het trainen geweest op de langere afstand. Samen met zijn broer Erik-Simon, die gisteren 4e werd op het NK, is hij het Strijk Brothers Tri Team gestart om elkaar te kunnen versterken. Bij de Bodegraafse sportschool Green Health mag hij zijn krachttrainingen doen en in het voorjaar is hij drie weken alleen op trainingsstage geweest naar Portugal. Bovendien heeft hij de afgelopen 2 weken een speciaal dieet gevolgd om maar zo licht mogelijk te zijn voor het looponderdeel. Dit alles heeft zich uitbetaald in de titel. Vol trots staat hij dan ook, naast de internationale topper Yvonne van Vlerken die de titel pakte bij de dames, op het hoogste treetje naar het voor hen gespeelde Wilhelmus te luisteren.

Triathlon Team Bodegraven
Ook binnen de Bodegraafse Triathlon vereniging TTB zijn ze natuurlijk enorm trots op hun lid. “We hebben niet iedere dag een Nederlands Kampioen in Boreft” laat de trotse secretaris Hans Veraar weten.

Sven Strijk zal dit seizoen in ieder geval nog starten op de hele triathlon in Almere, het Europees kampioenschap lange afstand. De rest van zijn programma gaat hij nog nader bekijken. Maar eerst houdt hij een week rust. Ook dit keer maakte de atleet een film verslag van de wedstrijd, deze vindt u hier.

 


Bron: Rebonieuws.nl / Esther Noordergraaf   

 

Inlog leden

Static Motion

Lexmond Vastgoed

Hardloopwinkel

FacebookTwitter