Buiten was het dit weekend koud. Het ijs op de ruiten, in de ochtend. In de loop van de middag werd het een graad of zes. Maar dat weerhield vier dappere TTB-ers niet van een spannende expeditie: het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen in Volendam.

Al sinds de zomer zwemmen wekelijks een aantal leden van het Triathlon Team Bodegraven in de Surfplas. Het water steeds kouder, maar triatleten zijn van het doorzetten en niet zomaar opgeven.

Bij Alexander DocterPeter GrootArthur van Dijk en Theo van der Meer ontstond zo het dappere idee om mee te doen met wedstrijden ijszwemmen. 
IJszwemmers zwemmen in winterse temperaturen. In open water, of in een openluchtzwembad. IJszwemmen mag zo heten als de watertemperatuur maximaal 5° Celsius is. Na een paar oefenwedstrijden in het Zwarte Plasje bij Rotterdam en bij de Amstel Ice Swim Cup werd ingeschreven voor het Open NK in Volendam. 
In zwembadwater van 3,6°C zwommen Peter en Alexander zaterdagochtend eerst de 200m en Arthur de 100m vrije slag. Om ‘op te warmen’. Zondagmiddag zwom Theo, met een nog iets lagere watertemperatuur van 3,5°C, de 1000m vrije slag in 18 minuten en 57 seconden. 
Maar zaterdagmiddag stond het hoofdnummer voor de TTB-ers, onder de naam Team Surfplas Ice Swimmers, op het programma: 4x100 meter vrije slag estafette. Dat ging boven verwachting goed! Gestaag werd er doorgezwommen, om uiteindelijk samen een tijd van 7 minuten, 8 seconden en 45 honderdsten op de klok neer te zetten. Wat goed bleek voor een zilveren medaille, een tweede plaats in het internationale veld van het Open Nederlands Kampioenschap. Alle hulde en eer voor deze gelouterde triatleten. Maar de mooiste beloning? Opwarmen in de hottub!

 

Foto: Marijke Groot.

 

 

Inlog leden

Static Motion

Lexmond Vastgoed

Hardloopwinkel

FacebookTwitter