Afgelopen weekend (5 en 6 augustus) was het de beurt aan de mannen van de lange afstand. Zes leden van Triathlon Team Bodegraven reisden af naar Maastricht voor de enige Ironman in Nederland over de langste afstand. Sven Strijk zocht het over de grens bij onze zuiderburen in Eupen.

 IRONMAN Maastricht-Limburg, 6 augustus 2017

 

Voor Harry Blom, Alexander Docter, Wouter van Catz, Wouter Borst, Niels van Zijp en Wilfried Boer stonden de afgelopen 12 maanden in het teken van hun deelname aan de inmiddels 3e editie van Ironman Maastricht, een wedstrijd over de klassieke afstand; 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km hardlopen. Afgelopen zondag was het dan zover. Rond 7 uur doken ze met nog ruim 1100 andere atleten het frisse water van de Maas in.

 

Wilfried Boer was weer ver voorin te vinden en de enige TTB-er die binnen het uur de 3,8km afraffelde. Maar de grote verschillen ontstaan altijd tijdens de resterende twee onderdelen, zo ook deze keer. Wouter van Catz zag kans om halverwege het fietsen, wat inmiddels zijn sterkste onderdeel lijkt, het gat met zijn clubgenoot vrijwel ongedaan te maken. Na 180km waren de rollen dan ook omgedraaid, Wouter wisselde als eerste voor zijn marathon, op korte afstand gevolgd door Wilfried.

 

Van de 3 andere musketiers wisselde Harry, die 's ochtends aan zijn 10e (!) deelname aan een hele triathlon begonnen was, op gepaste afstand als derde. De volgorde zou tijdens de marathon nog behoorlijk wijzigen. Niels stoomde op en finishte uiteindelijk in een keurig ingedeelde wedstrijd als derde TTB-er in een tijd van 12:02:17 op zijn eerste Ironman, "Niels You are Ironman".

Daarna volgde Alexander, die "heerlijk" had gezwommen, wat minder had gefietst en tijdens het lopen zijn doel moest bijstellen, in 12:22:53.

 

Harry had het zwaar tijdens het laatste onderdeel. Het lopen is de achilleshiel van Harry op de langste afstand, maar op karakter lukt het hem vrijwel altijd weer de finish te bereiken. Met 12:42:17 mag hij ook nu weer trots zijn op zijn prestatie op het pittige parcours in Limburg.

 

Wilfried wist vooraf dat hij met lopen zou inleveren, aangezien hij in de voorbereiding fysiek ongemak had opgelopen waarvan hij nog niet verlost was. Toch finishte Wilfried als 2e TTB-er, en met zijn tijd binnen de 12 uur (11:47) was hij dan ook terecht zeer tevreden.

 

Wouter van Catz tenslotte. Tot voor kort kwam je zijn naam vooral tegen in uitslagen van nationale en internationale zeilwedstrijden en niet zelden op het hoogste treetje. Vanaf nu zul je zijn naam ook terugvinden in de triathlon sport. Als je in je eerste volledige triathlon seizoen het aandurft om te starten op een Ironman heb je niet alleen lef maar ook talent. Finishen in een tijd van 10:47:06 op een dergelijk parcours is een heel mooi resultaat.

 

Als ex-lid, maar binnenkort weer gewoon TTB-lid, was ook Wouter Borst van de partij. In zijn tweede Ironman nestelde hij zich met een hele nette 12:21:18 keurig tussen zijn (ex)clubgenoten. Op zijn Facebook-pagina verwoordde hij zijn race als volgt: "Gister weer met succes de IRONMAN in Maastricht volbracht, deze keer in 12 uur en 21 minuten, bijna 2 uur sneller als in 2016. Prachtige sportdag onder ideale omstandigheden. Super blij mee. Nu wel tutti verrotti op de bank."

 

Overigens won de Oostenrijker Michael Weiss de wedstrijd waar professionals en 'recreanten' in dezelfde wedstrijd deelnemen. Met een tijd van 8:18:09 was hij te sterk voor Bas Diederen (8:25:50) die twee jaar geleden de eerste editie had gewonnen. Op de tweede plek eindigde de Belg Michael van Cleven.Eerste bij de dames werd de Spaanse Saleta Castro: 9:37:17, gevolgd door Brooke Brown (Canada) 9:48:13 en Kate Comber (Groot-Brittanië) 9:55:47

 

Triathlon Eupen België, 6 augustus 2017

Sven Strijk wordt dit seizoen gevolgd door de sportredactie van RTV Bodegraven. Van hun hand is het volgende verslag van de wedstrijd in België.In een sterk bezet deelnemersveld is Sven Strijk zondag als 23e geëindigd tijdens de triatlon in het Belgische Eupen. De Bodegraver stapte na 1,9 km zwemmen als 13e uit het water van het stuwmeer van de Weser en werkte zich na 84 km fietsen met de 5e fietstijd zelfs op naar de 8e plaats. Echter in het laatste onderdeel, 21 km hardlopen, verloor Strijk veel terrein en zakte terug naar de 23e plaats met een eindtijd van 4:16:40.Het podium werd bezet door louter Belgische triatleten. Winnaar werd Tom Mets in 3:55:43 gevolgd door Stenn Goetstouwers (3:56:23) en Kenneth Vandendriessche (3:56:33).

Inlog leden

FacebookTwitter