Nadine Naaijkens en Sven Strijk snelste triatleten

Op een prachtige zomerse dinsdagavond vinden de clubkampioenschappen van Triathlon Team Bodegraven TTB plaats. Voor de 30e keer maar liefst dit jaar, en wederom te gast bij de waterzuivering aan de Hoogendoornlaan. 500 meter zwemmen in de Vliet, 20 kilometer heen en weer fietsen over de Hoogendoornlaan en bijna 6 kilometer lopen over de Hoogendoornlaan – Voshol – Dammekade – Warmoeskade.

 

29 triatleten uit Bodegraven en omgeving, allemaal lid van de TTB, wagen zich aan deze uitdaging. Sommigen zijn nog niet helemaal hersteld van de wedstrijden die ze afgelopen weekend hebben gedaan, maar voor de clubkampioenschappen pept iedere wedstrijdatleet zich altijd weer op. De enige wedstrijd in het jaar waar je geen nummer bent, maar waar je altijd persoonlijk herkend wordt.

Bij de start gaat Sven Strijk er meteen als een speer vandoor. Hij is als altijd een klasse apart en strijdt vooral tegen de klok en tegen zichzelf. Dat doet hij goed; hij leidt van start tot finish. Binnen 8 minuten raffelt hij de 500m zwemmen af. Met een gemiddelde snelheid van 44km per uur fietst hij over het parcours en hij loopt naar eigen zeggen prettiger dan bij zijn NK halve triathlon van afgelopen weekend. Dit alles resulteert in een mooie eindtijd van 56:21 uur. De strijd om plaats 2 en 3 is een spannende, die Andy Koolmees in zijn voordeel beslecht. Hij finisht een halve minuut voor Paul Schermer.

De TTB-top bij de dames is afgelopen jaar een stuk verbreed. Daar ligt de wedstrijd vooraf helemaal open. Nadine Naaijkens zwemt het snelst, maar Jolien de Klein fietst net wat harder. Ze beginnen vlak na elkaar aan het looponderdeel, waar de definitieve beslissing valt: Nadine loopt steeds verder uit en weet als eerste dame te finishen, in 1.14.25 uur. Jolien volgt als tweede, en Carina Speksnijder weet door een sterk zwemonderdeel de derde plaats te bezetten.

Na het huldigen van de winnaars van vanavond, wordt ook Harry Blom in het zonnetje gezet. Hij komt voor de 25e keer bij de TTB-clubkampioenschappen over de finish en deze sportman verdient daarom ook een bos bloemen!

 

Kiijk hier voor alle uitslagen.

 

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter