Enerverende wedstrijd tijdens een compacte en strak georganiseerde triathlon te Utrecht.

------------------

Het derde divisieteam was op zondag 10 juli toe aan zijn derde wedstrijd (sprint) uit de teamcompetitie. Met Jan Boot, André Veldman, Frans Snel en Eric Schulte verscheen een sterk team aan de start. Doel was minimaal te consolideren en als het even kon positiewinst te behalen in het klassement. Het feit dat er bij TTB bovengemiddeld hard gezwommen wordt was ook nu weer een mooi vertrekpunt voor het verdere verloop van de wedstrijd. 


Frans klom als eerste TTB-er het water uit en trok Eric mee in zijn kielzog. Eric finishte na een sterk fietsonderdeel overall als 8ste. 

Jan en André zorgden er vervolgens met resp. een 32e en 33e plek dat TTB-2 als 7e finishte in de eindrangschikking van de dag. Frans kwam als 68 over de meet.
Een heel mooi resultaat waardoor TTB-2 nu keurig 9e staat met nog 2 wedstrijden te gaan. Coach en begeleider Frank Kuipers kan tevreden zijn.

Andy Koolmees eindigde in de individuele krachtmeting knap als 3e overall en werd eerste in zijn categorie. Na een sterk zwemonderdeel waarin hij als vierde op de kant klom consolideerde hij met een zevende fietstijd om vervolgens met een 1e looptijd de wedstrijd af te sluiten. Een prachtige prestatie voor dit wedstrijdbeest.

Jorien Snel en Marjan van Eijk verschenen eveneens aan de start van de individuele wedstrijd. Voor Marjan was het haar debuut op de triathlon. Samen met 2 leden van BZ&PC (Kim de Vor en Ellen Peek) en Jorien dook zij, verdeeld over twee series, het water in van recreatieplas Strijkviertel. Jorien maakt deel uit van het damesteam van TTB dat uitkomt in de teamcompetitie en heeft al diverse triathlons achter haar naam staan. 
Voor de anderen was het een, in meer of mindere mate, eerste kennismaking met de triathlon die naar meer smaakt zoals ze na afloop vertelden.

Een aantal leden wist de weg naar de Strijkviertelplas te vinden om als toeschouwer de deelnemers luidkeels aan te moedigen. 
Het heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van TTB tijdens deze mooie en compacte wedstrijd.


 

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter