Na de twee herenteams vorige week is nu ook het damesteam van TTB er in geslaagd om een stevige top 10 positie te veroveren. Ze deden dit door een fraaie 9e plaats in het triathlon spektakel in Weert. 3 dagen lang waren er diverse duathlons en triathlons rondom de haven in de Limburgse plaats. Bij deze wedstrijden, naast de europese serie, ook de 2e divisie van de regio Zuid van de NTB en dat is de competitie waarin onze TTB dames strijden.

 

Film van de wedstrijd door Matthijs Timmer van Improfilm

 

Om 9.30 klonk het startschot en gaan de 20 damesteams op weg voor 2 zwem-, 6 fiets- en 4 loopronden. Deze wedstrijd ging over de Olympic Distance (1500/40/10). Na de eerste zwemronde wordt het water verlaten en rennen de dames naar de startplek om vervolgens met een duik weer via de haven het kanaal op en neer te zwemmen. Hier blijkt direct dat oud gediende Ada van Zwieten zich, tussen alle jonge kanonnen, zich knap op de vijfde plek heeft weten te zwemmen. Na de 2e ronde gaat Ada nog steeds als 5e de wisselzone in, Hanneke van Wijk, Marlène de Lange en Danielle van Hattum volgen op plekken 41,49 en 64. Tijdens het fietsen handhaven onze dames zich goed op deze totaalpositie, waarbij de beste 3 resultaten worden opgeteld om zo de eindpositie te bepalen. Tijdens het lopen is het vooral Hanneke van Wijk die 14 plekken en dus ook punten winst weet te pakken. In de laatste ronde wordt er overigens nog 5 punten winst gepakt door Hanneke en Marlène en ook Danielle bewijst over echte duursportlongen en spieren te beschikken. Uiteindelijk eindigen de TTB dames op een meer dan verdienstelijke 9e plek en klimmen daarmee van de 12e naar de 8e positie in het klassement. Dit resultaat en de resultaten van nummers 6 en 7 in deze wedstrijd maakt dat we oprecht naar die 6e plaats mogen lonken in de volgende wedstrijd. Wordt vervolgd in Oud Gastel over twee weken.

 

Ada van Zwieten 02:19:47 (14)

Hanneke van Wijk 02:27:12 (27)

Marlène de Lange 02:37:40 (52)

Danielle van Hattum 02:46:48 (68)

 

Matthijs Timmer leverde nuttige parcours informatie door op zaterdag in de open serie kwarttriathlon te finishen in 02:12:11

 

 

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter