Voor de mannen van Platform P / TTB Bodegraven Heren1 was 15 mei de eerste wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar gaf deze wedstrijd een keurige 17e plaats, dit jaar was het doel om dit resultaat minimaal te verbeteren. Met twee nieuwe krachten; Paul Schermers en Richard de Groot en twee mannen van vorig jaar Wilfried Boer en Ron Noordergraaf moest dit mogelijk zijn.

 

 


De ochtendserie, bestaande uit een individuele kwalificatie (175m zwemmen, 7,4km fietsen, 2km lopen), begon met een 16e plaats. Degelijk, en belangrijker; iedereen is heel gebleven ondanks het barre weer. Dit moest ’s middags echter wel beter kunnen. De middagsessie bestond uit een teamtriathlon (475m zwemmen, 20km fietsen, 5 km lopen) waarbij de vier mannen gezamenlijk starten en de tijd van de 3e finisher telt.
Het zwemmen ging voor het gevoel niet hard, maar bleek toch te gaan in de 2e tijd van het veld. De wissel was stabiel, evenals het fietsonderdeel. Hierbij moest Wilfried, na aardig wat kopwerk verricht te hebben, na drie ronden helaas lossen met krampverschijnselen. Het team moest dus door met drie man richting de laatste wissel en looponderdeel. Paul was de motor tijdens de laatste twee fietsronden en Richard fungeerde als gangmaker tijdens het lopen. Fijn zo’n ervaren atleet in de ploeg te hebben. Met een stabiele, versnellende opbouw werd het looponderdeel afgerond in een tijd van 17:32, wat ongeveer 45 sec sneller is dan het jaar ervoor. Belangrijker nog; een totaaltijd van 55:56 min wat goed is voor een eindranking op plaatsnummer 10 van 23!!! Het beste resultaat voor TTB ooit in de 1eDivisie en een hele goede uitgangspositie voor de rest van het seizoen. De focus gaat op het linker rijtje.De volgende race van de heren zal zijn op 5 juni, een stayer sprint triathlon in Almere.

 

Meer foto's

 

Een mooie film impressie gemaakt door Matthijs van Improfilm

 

Het team heeft ook een eigen pagina op de landelijke team competitie site.

 

 

Static Motion

Lexmond Vastgoed

Hardloopwinkel

FacebookTwitter