De heren van Platform P/Triathlon Team Bodegraven (TTB) hebben hun doelstelling, verbetering van vorig jaar, bereikt. Het eerste team van TTB eindigde zaterdag in Amsterdam als twaalfde in de eindrangschikking van de 1e Divisie Triathlon. Dat is twee posities beter dan in 2015, terwijl het niveau van de 23 deelnemende teams dit jaar aanzienlijk hoger was.

Tijdens de vijfde en afsluitende competitiewedstrijd kwam Platform P/ TTB niet verder dan de zeventiende plek tijdens de teamrelay in en rondom de Bosbaan. Het Bodegraafse team miste haar basisteamleden Ron Noordergraaf en Richard de Groot. Dat bleek een flinke aderlating. Na een roerige start, waarbij startzwemmer Paul Schermers een paar seconden lang werd overzwommen, verloor het team de aansluiting met de top vijftien van de wedstrijd. Schermers tikte als zeventiende de nummer twee, Andy Koolmees, aan in de relayzone. Koolmees rukte tijdens het zwemmen (250 meter) en fietsen (5,3 kilometer) op naar de dertiende plek, en sloeg een flink gat met de nummers veertien tot en met zeventien en naderde de nummer 12 door een zeer goed loop onderdeel (1 kilometer in 3 minuten en 18 seconden). De volgende in het rijtje, Eric Schulte, debutant in de 1e Divisie, deed een goed zwemnummer, maar had de pech dat hij veel tijd verloor tijdens de eerste wissel. Iemand had aan zijn helm en fietsbril gerommeld zo leek het. Tijdens de wissel werd hij door drie man ingehaald en bij het fietsen zat hij daardoor helemaal alleen, terwijl er het groepje voor hem verder wegliep. Voor slotzwemmer Jaco van Buren werd het daarna onmogelijk om nog terrein goed te maken, waardoor een zeventiende plek in de daguitslag het hoogst haalbare bleek.

Een dag later was een dozijn leden van de TTB actief tijdens de Kroes & Partners triathlon in Alphen aan den Rijn. Daar viel meer succes te noteren. Esther Noordergraaf finishte knap als derde bij de Dames 20+ op de Sprint triahtlon in een tijd van 1:23:14. Haar teamgenote Hanneke van Wijk werd dankzij haar goede prestatie op de Kwart triahtlon tweede in de eindstand van het Duursport.nl Triathlon Circuit in de categorie Dames 40+. Ron Noordergraaf eindigde, in een sterk deelnemersveld, op de Sprint triathlon als zesde in een tijd van 1:10:13 na 750 meter zwemmen in de Zegerplas, 23 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Andy Koolmees finishte als zevende veertien tellen achter Noordergraaf en werd eindwinnaar bij de Veteranen in het Duursport.nl Triathlon Circuit dankzij eerdere goede prestaties tijdens de triathlons in Leiderdorp en Bodegraven. Op de kwart afstand was Jan Boot de beste TTB’er op een dertiende plek in een tijd van 2:11:22. Arian de Korte eindigde drie minuten na Boot als tweede Bodegraver op de 22e plaats.

 

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter