Afgelopen weekend 10 en 11 september was een druk weekend voor de triathleten van TTB.

 

Het begon vrijdagavond 9 september met de Goudse Nationale Singelloop, Andy Koolmees werd daar 1e op de 7 km met een nieuw PR van 25 minuten en 7 seconden.

 

Zaterdag 10 september waren de finales van zowel de 2e als 3e Divisie. In de 2e Divisie startte de dames Esther Noordergraaf, Rosita Pos, Marlène de Lange en Hanneke van Wijk. Voor hen stond een teamestafette op het programma. Allen moesten zij 300 meter zwemmen, 8,4 km fietsen en 2 km lopen. Het team eindigde als 8e en stelde daarmee handhaving zeker.

 

Ook de heren van de 3e Divisie mochten aan de bak. In Spijkernisse voltooide Eric Schulte, Jan Boot, Jaap de Lange en André Veldman een 1/8e triathlon in teamverband. Het 2e herenteam van de TTB werd 5e van de dag, en eindigde hiermee als 7e in het eindklassement.

 

Richard de Groot startte individueel in Spijkernisse op de Olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen). Met een tijd van 2:05:24 werd hij 3e bij de Heren40.

 

Op dezelfde dag deden ook verschillende TTB-ers mee in Almere met de Half Distance. Ada van Zwieten pakte daar de 1e prijs in haar Agegroup (D55-59) in een tijd van 5:23:48.

 

Op de laatste dag van het weekend stond de finale van de Eredivisie Triathlon op het programma. TTB-er Sven Strijk, uitkomend voor Triteam Rotterdam, werd met dat team 4e van de dag. Daarmee  werden zij landskampioen.

Verder werd er in de Reeuwijkse surfplas voor de 2e keer de zwemtocht de “10 km van Ronald” gehouden. Ronald van der Meer (de organisator), Ada van Zwieten, Teun Edelman, Theo van der Meer en Jaap Lips legden de volledige 10 km af.

 

Voor een spectaculair filmpje van het dames team zie: https://www.youtube.com/watch?v=F_BgpSvIhTA&feature=youtu.be

 

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter