Vorige week zaterdag nam het 2e herenteam van TTB deel aan de Sprint Triathlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) in Ouderkerk aan de Amstel.

Dit was de 4e wedstrijd van het seizoen voor de 3e divisie. Nadat het team de eerste 3 wedstrijden rond de 10e plaats was geëindigd, lieten de mannen nu hun uitstekende vorm zien, en werd de 3e plaats behaald.

Voor het eerst op het podium!

En daar waren Eric Schulte (6e plaats individueel), André Veldm...an (10e), Jaap de Lange (25e) en Wilfried Boer (30e) zeer tevreden mee. Wilfried begon de wedstrijd als goede zwemmer zeer voortvarend, en hij nam de leiding. Helaas miste hij een boei, en moest na het zwemmen van de jury wachten op de eerste achtervolgers. Jaap zat kort achter hem, Eric en André iets verder. Eric toonde zich verreweg de beste fietser van het team, en hij rukte op naar de voorste gelederen van de wedstrijd. Die positie wist hij met lopen te consolideren. Jaap en Wilfried begonnen tegelijk aan het lopen (rond de 15e plaats), en moesten daarna wel wat plaatsen prijsgeven. André zat niet heel ver daar achter, en wist met lopen nog 10 posities op te schuiven.

 

Uitslagen:

6 Eric Schulte 1:07:08

10 André Veldman 1:08:07

25 Jaap de Lange 1:09:58

30 Wilfried Boer 1:10:36

 

Al met al een heel mooi resultaat, en dat biedt perspectief voor de laatste wedstrijd op 10 september in Spijkenisse. Dat is een wedstrijd die als team gezamenlijk moet worden afgelegd, uiteindelijk telt de tijd van de 3e loper. Wie weet, wordt het weer een podiumplaats?

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter