Goede zaken voor TTB divisie teams in zware Run-bike-run

Zaterdag 15 juli was de 010 triathlon in Rotterdam het toneel van de ‘Super Saturday’ in de Teamcompetities Triathlon.

Alle vier de teams van de TTB stonden aan de start. Vanwege blauwalg was de triathlon echter omgezet naar een Run-Bike-Run.

Er moest eerst 5 km gelopen worden, daarna werd er 16 km (of 21 km voor de 1e Divisie) gefietst, om vervolgens te mogen finishen na nog een run van 2,5 km.


Vrijdagavond 30 juni trapte Sven Strijk het triathlon weekend af met een wedstrijd voor zijn Belgische team Atriac. Het team was weer goed op dreef en werd tweede in de Belgische Eredivisie tijdens de wedstrijd in Geraardsbergen.

Op zaterdag was het de beurt van de heren van Platform P-TTB Bodegraven om naar Stiens in het noorden van Friesland af te reizen. Voor Jaco van Buren, Andy Koolmees en Ron Noordergraaf stond de derde wedstrijd, een... Olympische afstand, in de 1e Divisie teamcompetities triathlon op het programma. Het team werd 8e, met een geweldige 6e plaats overall voor Jaco van Buren. Met deze prestatie stegen zij 3 plekken in het algemeen klassement naar de 12e plaats.


Zaterdag 24 juni vond de 33e Verwer en Janssen triathlon plaats in Oud Gastel. Bodegraver Sven Strijk startte op de 1/3e afstand (1300 m zwemmen, 60 km fietsen, 14 km hardlopen).

Vanaf de start lag Sven goed in de wedstrijd. Hij kwam als derde uit het water, met enkele seconden achterstand op Milan Brons en Bas Diederen. Diederen wordt gezien als de beste Nederlandse triatleet aller tijden na Rob Barel. Bij het winderige en natte fietsonderdeel nam


Zaterdag 10 juni stonden drie divisie teams van de TTB aan de start tijdens de triathlon in Weert. Prachtig weer, een mooie entourage en een goed georganiseerde wedstrijd waren de ingredienten voor een mooie sportdag.

Het dames 2e divise team met Nadine, Hanneke en Marlène moesten bij het ontbreken van clubkampioen Esther de klus met z'n drieën klaren en behaalden een 21e plaats.

In het klassement staan ze hiermee nog altijd op een verdienstelijke 15e plaats.


Zondag 30 april startte in Arnhem het wedstrijdseizoen van de landelijke Teamcompetities Triathon tijdens ‘Super Sunday’. De openingswedstrijd bestaat uit een teamtriathlon, die door alle teamleden gezamenlijk wordt afgelegd, en waarbij de tijd van de 3e finisher de teamtijd bepaalt. Verspreid over de dag kwamen er 252 triathlonteams in actie, variërend in niveau van 4e Divisie tot Eredivisie. Triathlon Team Bodegraven trad aan met vier teams in vier verschillende divisies.

Het 3e heren team van de TTB mocht het spits afbijten. Als allereerste team van de dag startte Harry Blom, Matthijs Timmer, Stephan van Eijk en Tonny Zaal al om 9:30 uur. Het team liet zien dat ze prima mee konden komen in de Pioneer 4e divisie Zuid. Het team eindigde op een verdienstelijke 11e plaats in een tijd van 1:07:56.


 

De heren van Platform P/Triathlon Team Bodegraven (TTB) hebben hun doelstelling, verbetering van vorig jaar, bereikt. Het eerste team van TTB eindigde zaterdag in Amsterdam als twaalfde in de eindrangschikking van de 1e Divisie Triathlon. Dat is twee posities beter dan in 2015, terwijl het niveau van de 23 deelnemende teams dit jaar aanzienlijk hoger was.


Afgelopen weekend 10 en 11 september was een druk weekend voor de triathleten van TTB.

 

Het begon vrijdagavond 9 september met de Goudse Nationale Singelloop, Andy Koolmees werd daar 1e op de 7 km met een nieuw PR van 25 minuten en 7 seconden.

 

Zaterdag 10 september waren de finales van zowel de 2e als 3e Divisie. In de 2e Divisie startte de dames Esther Noordergraaf, Rosita Pos, Marlène de Lange en Hanneke van Wijk. Voor hen stond een teamestafette op het programma. Allen moesten zij 300 meter zwemmen, 8,4 km fietsen en 2 km lopen. Het team eindigde als 8e en stelde daarmee handhaving zeker.


Vorige week zaterdag nam het 2e herenteam van TTB deel aan de Sprint Triathlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) in Ouderkerk aan de Amstel.

Dit was de 4e wedstrijd van het seizoen voor de 3e divisie. Nadat het team de eerste 3 wedstrijden rond de 10e plaats was geëindigd, lieten de mannen nu hun uitstekende vorm zien, en werd de 3e plaats behaald.

Voor het eerst op het podium!


De vakantieperiode is voor de meeste weer voorbij als de één na laatste wedstrijd van de Schuiteman 2e divisie van start gaat in Leiderdorp. De belangen voor deze wedstrijd zijn groot want  met de vorige wedstrijd zijn we wat gezakt in de algemene ranking, dus is het extra spannend voor het hele team wat de uitslag van vandaag zal worden.

Onder mooie omstandigheden werd om iets over één het startschot gegeven voor 500m zwemmen in kanaal de Zijl, met een watertemperatuur van 19graden koos vrijwel iedereen voor het wetsuite.


Afgelopen weekend stond Rotterdam in het teken van de ITU Triathlon Championships. Zaterdag 23 juli vonden de ETU Sprint Cups plaats (winst Jorrik van Egdom), en zondag 24 juli waren daar de WK Paratriathlon, Agegroup wedstrijden en NK Masters Olympische afstand.

Maar liefst negen TTB-ers stonden aan de start in de Agegroups Sprint (750 m zwemmen/ 20 km fietsen/ 5 km lopen) of Olympische afstand (1.5 km/40 km/10 km), en twee heren startte bij de NK Masters.

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter