Najaarstriathlon Bodegraven op 29 augustus 2021 weer in de Reeuwijkse Hout!

Na een paar jaar de Oude Rijn en Fort Wierickeschans zijn we met de TTB Najaarstriathlon weer terug in de vertrouwde Reeuwijkse Hout voor de 35e editie. We zijn trots om zowel een van de oudste triathlons van Nederland te zijn en ook nog in het mooiste deel van Midden Nederland!  Zwemmen in de Surfplas, fietsen door de polder en de Reeuwijkse Plassen en lopen door de Reeuwijkse Hout.

 

Uiteraard bestaat er nog onzekerheid m.b.t. de corona pandemie. De mogelijkheid bestaat dat we later dit jaar genoodzaakt zijn de triathlon af te gelasten. Vooralsnog gaan we er van uit dat het doorgang kan vinden, en treffen we alle voorbereidingen.

De wedstrijd.

De Najaarstriathlon heeft een sterk recreatief karakter. We hopen op deze manier niet alleen een leuke wedstrijd voor plaatselijke en regionale (wedstrijd) triatleten te organiseren, maar ook om zo iedereen kennis te kunnen laten maken met de triathlon sport. Deelname aan de triathlon is voor alle leeftijden mogelijk.

De afstanden

Je kunt bij de Najaarstriathlon zowel meedoen aan de 1/16eafstand, de 1/8e afstand of de 1/4e triathlon. Naast individuele inschrijving is het ook mogelijk om als trio deel te nemen. Zie hieronder de afstanden per onderdeel.

 

Zwemmen

Fietsen

Lopen

1/16 Triathlon

250 meter

10 km

2,5 km

1/8 triathlon

500 meter

19,5 km

5 km

1/4 triathlon

1.000 meter

39 km

10 km

 

Inschrijven

Inschrijven kan tot zondag 15 augustus 2021 via NTB inschrijvingen: Homepage - NTB

Bij alle wedstrijden staat als starttijd 08.00 uur. Het exacte schema wordt later bekend gemaakt, maar alle wedstrijden starten in de ochtend.

Start & Finish

Start, Finish en wisselzone zijn nabij Restaurant Reeuwijkse Hout, Reeuwijksehoutwal 4, 2811 NW Reeuwijk. Er is ter plekke voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Surfplas van de Reeuwijkse Plassen. Alle deelnemers zwemmen 1 ronde van 250 of 500 of twee keer 500 meter.

 

Fietsen

Deelnemers aan de 1/16 hebben een fietsronde van 5 km, welke 2x wordt afgelegd.

Voor de 1/8 en 1/4 is de fietsronde 19,5 km en wordt deze respectievelijk 1 of 2 keer afgelegd.

Zie onderstaande kaartjes:

kaart 1.png.jpg
kaart 1.png.jpg

kaart 1.png.jpg

kaart 2.png
kaart 2.png

kaart 2.png

Lopen

De looproute door de Reeuwijkse Hout is 2,5 km lang en wordt respectievelijk 1, 2 of 4 keer afgelegd.

Zie onderstaande kaartje:

kaart 3.png
kaart 3.png

kaart 3.png

Tijdmeting

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps chip concept. Indien u in bezit bent van een gele of groene chip dient u bij de  voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer u geen nummer heeft opgegeven  ontvangt u op de wedstrijddag een groene chip. Waar €6,-- voor inrekening is gebracht.  Deze chip is dan uw eigendom en u kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met  Mylaps wordt gewerkt. De chip moet met het bijbehorende bandje om de enkel worden bevestigd. Zie ook bij Inschrijven.

Trio’s

De atleten die als trio deelnemen, dienen bij de wissel de enkelband met chip aan elkaar over te geven. Dit dient plaats te vinden aan het begin van de.

De zwemmer geeft de chip aan de fietser. De fietser heeft het startnummer (aan een elastieken band, zelf voor zorgen!) al om.

Nadat de fietser gefietst heeft zet hij zijn fiets neer, en loopt verder door de wisselzone. Op dezelfde plek geeft hij de enkelband met chip, en borstband met startnummer aan de loper.

Het laatste deel lopen voor de finish, wordt door het trio gezamenlijk afgelegd.