Op zaterdag 8 september 2018 organiseert de TTB voor de 33e keer de Najaarstriathlon van Bodegraven.De triathlon in Bodegraven bestaat al sinds 1985 en is één van de oudste triathlon wedstrijden in Nederland. De triathlon stond vroeger ook wel bekend als de Kaas Triathlon en na omzwervingen via de Surfplas en zwembad De Kuil is de triathlon in Bodegraven sinds enkele jaren een vaste waarde op de kalender begin September en wordt de wedstrijd dit jaar georganiseerd rondom Fort Wierickerschans en de Oude Rijn.

De Wedstrijd

De Najaarstriathlon heeft een sterk recreatief karakter om zo iedereen kennis te kunnen laten maken met de triathlon sport. We hopen op deze manier niet alleen een leuke wedstrijd voor plaatselijke en regionale (wedstrijd) triatleten te organiseren. Deelname aan de triathlon is voor alle leeftijden mogelijk.

 

Dit jaar organiseert TTB Bodegraven een geheel vernieuwde Najaarstriathlon. Met een nieuw parcours en een spectaculaire nieuwe finishlocatie in Fort Wierickerschans wordt dit een niet te missen evenement.Er wordt gezwommen in de Oude Rijn. Om een indruk te geven van het parcours en de mooie omgeving, hebben we alvast een 

filmpje

     

 

Kijk voor de wedstrijd eens naar de samenvatting van het wedstrijd reglement van de NTB

Deelname is op eigen risico.

Per 2017 zijn er nieuwe regels t.a.v. het stayeren. Deze vind je hier. Neem daar goed notitie van zodat je op de hoogte bent. Voorkom diskwalificatie.

 

 

AFSTANDEN

Je kan bij de Najaarstriathlon zowel meedoen aan de 1/16e afstand, de 1/8e afstand of de 1/4e triathlon. Naast individuele inschrijving is het ook mogelijk om als trio deel te nemen. Zie hieronder de afstanden per onderdeel.

  Zwemmen Fietsen Lopen
Mini-triathlon 250 mtr 10 km 3,4 km
Achtste triathlon 500 mtr 20 km 5 km
Kwart triathlon 1000 mtr 40 km 10 km

 

Inschrijven

Kan vanaf zondag 1 januari 2018 tot vrijdag 31 augustus 2018 via NTB inschijvingen. Kijk ook onder het menu bij Inschrijven voor meer informatie.

 

Parcours

Zwemmen vindt plaats in de Oude Rijn, fietsen op de autovrije Provinciale weg ten noorden van de Oude Rijn en het loopparcours gaat terug richting Fort Wierickerschans. Kijk hieronder voor meer informatie over het parcours:

Zwemparcours oude Rijn

Fietsparcours alle afstanden en looproute 10 km

Loopparcours 1/16 triathlon (3,4 km!) en 1/8

Wisselzone

 

Start en finish. 

Aanmelding en finish zijn dit jaar bij Fort Wierickerschans in Bodegraven. Kijk hier voor een kaart van de Finish locatie.

 

Aanmelden

Iedereen (ongeacht je startserie) wordt geacht zich tussen 7:30 u. en 8:30 u. te melden bij het inschrijfbureau.

Als je hebt ingeschreven met een NTB licentie nummer: neem je NTB licentie met foto mee anders zijn wij genoodzaakt een daglicentie in rekening te brengen. Overige deelnemers nemen een geldig legitimatiebewijs mee.

Bij het inschrijfbureau ontvangt je een startnummer, verdere benodigdheden en eventuele laatste informatie.

Deelnemers ontvangen 1 startnummer. Deze moet je achterop dragen bij het fietsen en voorop bij het lopen. Een startnummerband of elastiek is dus wel handig. Hier moet je zelf voor zorgen. Voor 8:30 uur moet de fiets in de wisselzone staan.

Parkeren

Er is een parkeerplaats ten oosten van Fort Wierickerschans. Zie tekening.

Op het Fort kan niet worden geparkeerd. 

 

Programma (onder voorbehoud!!)

07.30-08.30 uur               Inschrijfbureau geopend. Iedereen (ongeacht je startserie) aanmelden bij het inschrijfbureau.

Voor 08:30 uur                  Voor 8:30 uur moet de fiets in de wisselzone  (parc fermé) staan.

08.30 uur                            start 1/16

08.45 uur                            start 1/8

09.15 uur                            start 1/4

09.45 uur                            Prijsuitreiking 1/16

11.45 uur                            Prijsuitreiking 1/8 en 1/4

 

Wisselzone

De wisselzone bevindt zich tegenover Fort Wierickerschans, aan de andere kant van de Rijn. Er ligt een ponton in de Rijn zodat je kunt oversteken.

Er is 1 ingang en dit is tevens de uitgang bij de wisselzone. Het is alleen toegankelijk voor deelnemers en alleen op vertoon van je startnummer.Er is 1 ingang en dit is tevens de uitgang bij de wisselzone. Het is alleen toegankelijk voor deelnemers en alleen op vertoon van je startnummer.Na de wedstrijd krijg je alleen je fiets mee als je startnummer overeen komt met het nummer dat op je fiets zit. Je kunt niet uitchecken zolang de andere series nog aan het wisselen zijn.

 

 

Tijdmeting

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps chip concept. Indien u in bezit bent van een gele of groene chip dient u bij de  voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer u geen nummer heeft opgegeven  ontvangt u op de wedstrijddag een groene chip. Waar €6,-- voor inrekening is gebracht.  Deze chip is dan uw eigendom en u kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met  Mylaps wordt gewerkt. De chip moet met het bijbehorende bandje om de enkel worden bevestigd. Zie ook bij Inschrijven.

 
Informatie zwemmen, fietsen en lopen

Informatie over het zwemmen

Informatie over het fietsen

Informatie over het lopen

 

 
Strafbox

Als je betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Je moet je dan in de strafbox aan het eind van het fietsparcours (zie parcours tekenign) melden om een tijdstraf uit te zitten. Vergeet je je te melden in de strafbox? Dan ben je verder van huis, want dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Bij binnenkomst in de strafbox moet je van je fiets afstappen en melden hoeveel kaarten je hebt gekregen, en van welke kleur deze waren.

Een tijdstraf voor stayeren (blauwe kaart) is namelijk langer dan een tijdstraf voor bijvoorbeeld blokkeren (gele kaart).

De tijdstraffen voor stayeren bedragen 1 minuut op een Achtste / Sprint, en 2 minuten op een Kwart triathlon.

De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren bedragen 10 seconden op een Achtste/Sprint, en 15 seconden op een Kwart triathlon.

Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, en dat betekent ook: niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet.

Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je uit de uitslag geschrapt. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten binnen één wedstrijd hebt getoond gekregen.

 

Prijzen

Er zijn bekers voor de volgende prijswinnaars:

De 1/16 afstand: de eerste drie meisjes en de eerste drie jongens in de leeftijd tot 14 jaar

De 1/8 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

De 1/4 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

Prijsuitrijking van het Santon Triathlon Circuit is tijdens de triathlon in Alphen.

 
Prijsuitreiking

1/16 om +/- 9:45 uur

Prijsuitreiking 1/8 en 1/4 om +/- 11:45 uur

 
Na de wedstrijd / uitchecken 

Je kunt niet uitchecken terwijl de andere series nog aan het wisselen zijn. Als je de wisselzone verlaat met je fiets, laat je het startnummer zien aan de vrijwilliger die daar staat zodat deze het startnummer kan vergelijken met het nummer dat je op je fiets hebt aangebracht.

 
Kleedruimte – Douche - Toiletten

 

 
Vrijwilligers

Het is natuurlijk niet mogelijk een triathlon te organiseren zonder de hulp van vrijwilligers. In totaal zijn er zo'n zestig mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Waardeer onze vrijwilligers. Zij staan er om voor jou een leuke wedstrijd mogelijk te maken!! Doe je zelf niet mee maar vind je het wel leuk om er bij te zijn en een bijdrage te leveren aan de organisatie. Meld je aan door ons een mailtje te sturen.

Bij het Start/Finish gebied en op het fietsparcours zijn mensen van het Rode Kruis aanwezig om eventueel EHBO te verlenen.

 

Alle informatie kun je ook terug vinden in het programmaboekje.

 

 
Santon Triathlon Circuit

Een nieuwe naam voor een ondertussen bekend circuit; Santon Triathloncircuit. In de afgelopen 4 jaar hebben jullie dit regionale circuit leren kennen als het Duursport.nl Triathloncircuit en vorig jaar als het FUSION Triathloncicruit. Bij dit circuit maken de wedstrijden in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Bodegraven en Alphen samen een totaalstand op.

 


Je doet al mee als je aan 3 van de 4 wedstrijden deelneemt. Je hoeft je niet apart aan te melden voor het circuit. Als je je inschrijft voor de minimaal 3 van de 4 wedstrijden, doe je automatisch mee voor het klassement. Let wel op! Sommige wedstrijden zitten al vroeg in januari vol. Schrijf je dus op tijd in. Voor deelnemers aan het circuit kunnen geen plaatsen worden gereserveerd bij de verschillende wedstrijden. 

Voor komend seizoen hebben we een nieuwe sponsor gevonden, namelijk Santon Circuit Breaker Services BV. Met Santon hebben we een technische dienst verlener met een groot triathlonhart gevonden om het circuit weer mogelijk te maken

Wil je meer informatie over dit circuit? Kijk dan eens op onze Facebookpagina. Via deze pagina zullen we vanuit het circuit de communicatie onderhouden. Nu staat er nog niet zoveel op, maar dat komt vanzelf goed in de komende weken en maanden!

 

 

Privacy beleid

Tijdens de wedstrijd worden foto's en film gemaakt. Dit wordt gedeeld op onze website, facebook pagina en met locale media.

Mylaps verzorgt de tijdregistratie. De uitslagen worden gedeeld door Mylaps, op onze website, facebook en met locale media.

Heb je hier tegen bezwaar in het kader van de privacy wetgeving, meld dit dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TTB is niet verantwoordelijk voor beeld materiaal dat ongevraagd gemaakt wordt door derden.

Zie hier ons privacy beleid