O

Op zondag 15 september 2019 ( let op: de datum is door omstandigheden gewijzigd) organiseert de TTB voor de 34e keer de Najaarstriathlon van Bodegraven.De triathlon in Bodegraven bestaat al sinds 1985 en is één van de oudste triathlon wedstrijden in Nederland. De triathlon stond vroeger ook wel bekend als de Kaas Triathlon en na omzwervingen via de Surfplas en zwembad De Kuil is de triathlon in Bodegraven sinds enkele jaren een vaste waarde op de kalender. De wedstrijd wordt dit jaar georganiseerd rondom Fort Wierickerschans en de Oude Rijn.

 


De Wedstrijd

De Najaarstriathlon heeft een sterk recreatief karakter om zo iedereen kennis te kunnen laten maken met de triathlon sport. We hopen op deze manier niet alleen een leuke wedstrijd voor plaatselijke en regionale (wedstrijd) triatleten te organiseren. Deelname aan de triathlon is voor alle leeftijden mogelijk.

Dit jaar organiseert TTB Bodegraven een geheel vernieuwde Najaarstriathlon. Met een nieuw parcours en een spectaculaire nieuwe finishlocatie in Fort Wierickerschans wordt dit een niet te missen evenement.Er wordt gezwommen in de Oude Rijn. Om een indruk te geven van het parcours en de mooie omgeving, hebben we alvast een 

filmpje

Kijk voor de wedstrijd eens naar de samenvatting van het wedstrijd reglement van de NTB

Deelname is op eigen risico.

Per 2017 zijn er nieuwe regels t.a.v. het stayeren. Deze vind je hier. Neem daar goed notitie van zodat je op de hoogte bent. Voorkom diskwalificatie.

Afstanden

Je kan bij de Najaarstriathlon zowel meedoen aan de 1/16e afstand, de 1/8e afstand of de 1/4e triathlon. Naast individuele inschrijving is het ook mogelijk om als trio deel te nemen. Zie hieronder de afstanden per onderdeel.

 

Zwemmen

Fietsen

Lopen

Mini-triathlon

250 mtr

10 km

3,4 km

Achtste triathlon

500 mtr

20 km

5 km

Kwart triathlon

1000 mtr

40 km

10 km

Inschrijven

Kan vanaf zondag 1 januari 2019 tot zaterdag 31 augustus 2019 via NTB inschijvingen. Kijk ook onder het menu bij Inschrijven voor meer informatie.

Parcours Onder voorbehoud

Zwemmen vindt plaats in de Oude Rijn, fietsen op de autovrije Provinciale weg ten noorden van de Oude Rijn en het loopparcours gaat terug richting Fort Wierickerschans. Kijk hieronder voor meer informatie over het parcours:

Zwemparcours oude Rijn

Fietsparcours alle afstanden en looproute 10 km

Loopparcours 1/16 triathlon (3,4 km!) en 1/8

Wisselzone

Start en finish. 

Aanmelding en finish zijn dit jaar bij Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132, in Bodegraven. Kijk hier voor een kaart van de Finish locatie.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf 8:00 uur bij het inschrijfbureau op het binnenterrein van het Fort. Doe dit ruimschoots voor de start van jouw serie. Als je hebt ingeschreven met een NTB-licentienummer neem dan je NTB-licentie met pasfoto erop mee, heb je geen NTB-licentie neem dan een legitimatiebewijs mee. Bij het inschrijfbureau ontvangt je een serie- en startnummer, verdere benodigdheden en eventuele laatste informatie. Deelnemers ontvangen 1 startnummer. Deze moet je achterop dragen bij het fietsen en voorop bij het lopen. Een startnummerband of elastiek is dus wel handig, hier moet je zelf voor zorgen. Een kwartier voor start van je serie moet je fiets in de wisselzone staan.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden op het parkeerterrein naast het Fort, aan de oost-zijde. Indien dit terrein vol is, zal verwezen worden naar terreinen bij bedrijven iets verder richting Nieuwerbrug. Probeer zoveel mogelijk samen te rijden met anderen, dit geldt ook voor jullie supporters!

Programma (onder voorbehoud!!)

08:00 uur                            Wedstrijdsecretariaat open.

08:15 uur                            Wisselzone open

08:50 uur                            Briefing 1/16 (mini) triathlon +trio 1/4

09:00 uur                            Start 1/16 (mini) triathlon +trio 1/4

09:05 uur                            Briefing 1/8 triathlon

09:15 uur                            Start 1/8 triathlon

10:05 uur                            Briefing 1/4 triathlon

10:15 uur                            Start 1/4 triathlon

10:45 uur                            Prijsuitreiking 1/16 triathlon

11:30 uur                            Prijsuitreiking 1/8 triathlon (+Santon-circuit)

13:00 uur                            Prijsuitreiking 1/4 triathlon (+Santon-circuit) en trio‘s

14:00 uur                            Sluiting wisselzone

Wisselzone

De wisselzone ligt aan de noordzijde van de Oude Rijn en is te bereiken middels een pontonbrug. Deze is niet bedoeld om met grote aantallen toeschouwers op te staan!! Er is één ingang in de wisselzone (met fiets-check) en dit is tevens de uitgang bij de wisselzone. Het is alleen toegankelijk voor deelnemers en alleen op vertoon van je startnummer. Zet na het aanmelden bij het betreden van de wisselzone je helm op, dat bespoedigt de controle. Na de wedstrijd krijg je alleen je fiets mee als je startnummer overeen komt met het nummer dat op je fiets zit.

In onderstaande plattegrond wordt de situatie in de wisselzone weergegeven.

Start zwemmen is nabij het ponton. Je zwemt richting Bodegraven en terug. Daarna verlaat je het water bij de boothelling, en loopt naar de wisselzone. Let op in welk van de 2 paden je fiets staat, dat is in het schema aangegeven. In dezelfde richting verlaat je de wisselzone met de fiets aan de hand. Na het fietsen loop je in tegengestelde richting door de wisselzone, hangt je fiets op, en loopt naar het fietspad richting Bodegraven.

Let ook op de strafbox, hierin dien je bij een straf (zie hoofdstuk ‘Strafbox’) plaats te nemen ná afloop van het fiets-onderdeel.

https://www.ttb-bodegraven.nl/images/NJT2018/Wisselzone2.jpg

Tijdmeting

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps chip concept. Indien u in bezit bent van een gele of groene chip dient u bij de  voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer u geen nummer heeft opgegeven  ontvangt u op de wedstrijddag een groene chip. Waar €6,-- voor inrekening is gebracht.  Deze chip is dan uw eigendom en u kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met  Mylaps wordt gewerkt. De chip moet met het bijbehorende bandje om de enkel worden bevestigd. Zie ook bij Inschrijven.

 

Informatie zwemmen, fietsen en lopen

Informatie over het zwemmen

Informatie over het fietsen

Informatie over het lopen

Wedstrijdinformatie trio ‘s 

De atleten die als trio deelnemen, dienen bij de wissel de enkelband met chip aan elkaar over te geven. Dit dient plaats te vinden aan het begin van de wisselzone (zie het rode kruisje in de tekening onder Wisselzone).

De zwemmer geeft de chip aan de fietser. De fietser heeft het startnummer (aan een elastieken band, zelf voor zorgen!) al om.

Nadat de fietser gefietst heeft zet hij zijn fiets neer, en loopt verder door de wisselzone. Op dezelfde plek (rode kruisje) geeft hij de enkelband met chip, en borstband met startnummer aan de loper.

Het laatste deel lopen voor de finish, vanaf de ingang van het fort, wordt door het trio gezamenlijk afgelegd.

 

Wetsuits huren

Let op: indien het water kouder is dan 16 graden, is het zwemmen met wetsuit conform de NTB reglementen verplicht

Er is een mogelijkheid om wetsuits te huren. Zwemmen en Zo zal aanwezig zijn met een kraampje. De huurkosten bedragen € 35,00. Er wordt een borg gevraagd van € 100,00 en een kopie van je legitimatiebewijs. Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0172-578587.

Om de reservering definitief te maken krijg je een orderbevestiging voor de verhuur. Zodra je de € 35,- huur (niet het bedrag van de borg) hebt overgemaakt hebt is de verhuur definitief en is er een pak voor je gereserveerd.

De borg dien je contant bij in te leveren samen met een kopie van je legitimatiebewijs, indien je het wetsuit afhaalt bij het kraampje. Deze krijg je weer terug zodra je het pak hebt ingeleverd.

 

Strafbox

Als je betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Je moet je dan in de strafbox aan het eind van het fietsparcours (zie parcours tekenign) melden om een tijdstraf uit te zitten. Vergeet je je te melden in de strafbox? Dan ben je verder van huis, want dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Bij binnenkomst in de strafbox moet je van je fiets afstappen en melden hoeveel kaarten je hebt gekregen, en van welke kleur deze waren.

Een tijdstraf voor stayeren (blauwe kaart) is namelijk langer dan een tijdstraf voor bijvoorbeeld blokkeren (gele kaart).

De tijdstraffen voor stayeren bedragen 1 minuut op een Achtste / Sprint, en 2 minuten op een Kwart triathlon.

De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren bedragen 10 seconden op een Achtste/Sprint, en 15 seconden op een Kwart triathlon.

Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, en dat betekent ook: niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet.

Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je uit de uitslag geschrapt. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten binnen één wedstrijd hebt getoond gekregen.

Prijzen

Er zijn bekers voor de volgende prijswinnaars:

De 1/16 afstand: de eerste drie meisjes en de eerste drie jongens in de leeftijd tot 14 jaar

De 1/8 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

De 1/4 afstand: eerste drie dames en eerste drie heren.

De prijsuitrijking van het Santon Triathlon Circuit is ook tijdens de triathlon in Bodegraven.

 

Na de wedstrijd / uitchecken 

Je kunt niet uitchecken terwijl de andere series nog aan het wisselen zijn. Als je de wisselzone verlaat met je fiets, laat je het startnummer zien aan de vrijwilliger die daar staat zodat deze het startnummer kan vergelijken met het nummer dat je op je fiets hebt aangebracht.

 

Kleedruimte – Douche - Toiletten

Er is geen kleedruimte en douche aanwezig. Toiletten zullen geplaatst worden nabij de wisselzone.

Wedstrijdleiding, vrijwilligers en Rode Kruis

Het is natuurlijk niet mogelijk een triathlon te organiseren zonder de hulp van vrijwilligers. In totaal zijn er zo'n zestig mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Waardeer onze vrijwilligers. Zij staan er om voor jou een leuke wedstrijd mogelijk te maken!!

Doe je zelf niet mee maar vind je het wel leuk om er bij te zijn en een bijdrage te leveren aan de organisatie. Meld je aan door ons een mailtje te sturen.

Bij het Start/Finish gebied en op het fietsparcours zijn mensen van het Rode Kruis aanwezig om eventueel EHBO te verlenen.

Op de dag zelf is de wedstrijdleiding te herkennen aan oranje T-shirts.

Wij zullen er alles aan doen een goede organisatie neer te zetten en jullie een veilig parcours te bieden. Verder wensen we je natuurlijk veel succes met de voorbereiding en zien je graag op zondag 7 oktober in Bodegraven.

Alle informatie kun je ook terug vinden in het programmaboekje.

 

Santon Triathlon Circuit

Een nieuwe naam voor een ondertussen bekend circuit; Santon Triathloncircuit. Bij dit circuit maken de wedstrijden in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Alphen en Bodegraven samen een totaalstand op. 

Voor komend seizoen hebben we een nieuwe sponsor gevonden, namelijk Santon Circuit Breaker Services BV. Met Santon hebben we een technische dienst verlener met een groot triathlonhart gevonden om het circuit weer mogelijk te maken

Wil je meer informatie over dit circuit? Kijk dan eens op onze Facebookpagina. 

https://www.ttb-bodegraven.nl/images/NJT/Santon.png

Je doet al mee als je aan 3 van de 4 wedstrijden deelneemt. Je hoeft je niet apart aan te melden voor het circuit. Als je je inschrijft voor de minimaal 3 van de 4 wedstrijden, doe je automatisch mee voor het klassement. De prijsuitreiking van dit circuit vindt plaats direct na de prijsuitreiking van de Najaarstriathlon.

Let wel op! Sommige wedstrijden zitten al vroeg in januari vol. Schrijf je dus op tijd in. Voor deelnemers aan het circuit kunnen geen plaatsen worden gereserveerd bij de verschillende wedstrijden. 

 

Aansprakelijkheid

De wedstrijdcommissie verwacht van alle deelnemers aan de Najaarstriathlon Bodegraven dat zij op de hoogte zijn van de NTB reglementen. Deelnemers zijn via de NTB verzekerd. Wellicht nog ten overvloede melden we dat deelname aan de triathlon geschiedt op eigen risico. Je bent en blijft verkeersdeelnemer dus neem geen onnodige risico ́s gedurende de wedstrijd! De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid aangaande zoekgeraakte kleding of schade opgelopen aan fiets en kleding.

  

Privacy beleid

Tijdens de wedstrijd worden foto's en film gemaakt. Dit wordt gedeeld op onze website, facebook pagina en met locale media.

Mylaps verzorgt de tijdregistratie. De uitslagen worden gedeeld door Mylaps, op onze website, facebook en met locale media.

Heb je hier tegen bezwaar in het kader van de privacy wetgeving, meld dit dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TTB is niet verantwoordelijk voor beeld materiaal dat ongevraagd gemaakt wordt door derden.

Zie hier ons privacy beleid

https://www.ttb-bodegraven.nl/images/adverteerders/sponsoren_NJT.jpg

Karwei

Trisport

Hardloopwinkel

Static Motion

FacebookTwitter